fredag 16. september 2011

No kjem vi oss i seng ein halv time tidlegare kvar kveld!

Ja, då var tørketrommelen på plass. Men vi har overlevd i over ein månad utan! Salg er fint. :-) Kva det har med legging å gjere? Trudde det var soleklart. Vi kjem oss sjølvsagt i seng ein halv time tidlegare kvar kveld fordi vi ikkje treng å legge saman kleda som heng på stativet frå før før vi kan henge opp det våte før vi til slutt kan velte oss ned i senga. Vi greier oss dessutan med mindre klede, så vi treng ikkje å kjøpe så mykje, med andre ord sparer vi pengar der (-ikkje sant?? Ja då. Sparer mykje på sikt på å ha tørketrommel... He he.) Sparer i alle fall tid og litt frustrasjon! Plana er å selge den igjen i juni før vi flytter heim. Då er det ein stor fordel med salg. Ja, salg no, altså. Vi fekk 25 % avslag. Tru kva avslag vi skal gje neste år?

Trommelen er no trygt plassert i det gigantiske badet vårt, som sjølvsagt er eit godt ventilert rom, for tromlar skal ha god ventilasjon! Det eg ikkje visste var at ein tørketrommel ikkje skal stå bak ei låsbar dør heller. Her velger eg å tolke bokstavleg. Vi har ikkje plassert trommelen bak noko låsbar dør. Dodøra vår går utover, så teknisk sett kan ingen ting som står inne på badet stå bak den døra! Tørketrommelen vår står derimot oppe på vaskemaskina med utsøkt ventilasjon. Det er i alle fall minst tre cm klaring på sidene (tilsaman...) og... tja... 7,5 cm bak? Sånn ca. Fint det, i og med at utluftinga er bak og under (!) trommelen. Vi måtte berre rydde ut alt frå badet og hekte dodøra av hengslene for å få han på plass. ;-) Dama i butikken såg relativt tvilande på meg då vi troppa opp ein familie på 5 for å kjøpe tørketrommel, ho ville ikkje anbefale den eg ville ha for så mange. Ho ga seg då eg forklarte at vi berre skal ha den for eitt år... Og vi er strålande fornøgde! I alle fall til no. (Første vask er til pers no...)

Ellers så vart Hans Arne vekke frå klassen og lærarane på tur på Fløyen i dag. Rektoren ringte og sa at dei hadde eit problem... :-D Min umiddelbare reaksjon var at dette ikkje var noko å stresse over fordi han hadde jo både Jesus og englevakt med seg! Mobil er ein fin ting! Etter ein time var alt ordna og alle var glade. Trur læraren til Hans Arne var mest glad, forresten.

Å ja, bilbatteriet vart forresten bytta i dag, sånn ca kl 08.10. Passande tidspunkt, i alle fall når ungane startar skuledagen kl. 08.30! Då var vi i utgangspunktet ein halv time for seint ute... Vi hadde prøve (!) kl. 08.30, så vi måtte eigentleg berre vere der... Vi sprang inn døra fem minutt over halv og rakk prøva med (ikkje så veldig) god margin. Slik er det å ha ein rask og flink mann i hus! Eller i bilen, forresten...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar