tirsdag 30. august 2011

Velsignelse og foreldremøte...

I dag vart vi velsigna med ein sykkel. Splitter ny - ser i alle fall slik ut. Per Erik i KF hadde ein ståande i garasjen, sånn tilfeldigvis... Så den kunne vi jo få! Vi er rikt velsigna og manglar ingen ting.

Første foreldremøtet på Kronstad Skole er unnagjort òg, det var ...kjekt? Nei, kan ein eigentleg seie at det er kjekt på foreldremøte? Men i den grad det går an så var i alle fall dette eit kjekt foreldremøte. Litt mindre forhold, kan du sei, foreldremøter for ein klasse på 68-69 elevar er litt anna enn i ein klasse på 21... Alle hadde gangavstand til skulen, trur det berre var eg som kom i bil, så parkering var ikkje noko problem. Berre det er jo kjekt! Så kan eg ha det så godt som melder ungane inn på ein skule som ikkje er i gangavstand! - i alle fall ikkje for mor ein regnfull kveld... Trur at det i alle fall er ein skule nærare oss enn Kronstad, sjølv om avstanden dit er kortare enn det er heimanfrå og til Kviltorp Skole heime i Molde...

Hans Arne går altså i eit kull med 21 elevar, 5 av dei er nye av året... Rektor sa at førsteklassen der Anna har begynt er eit kjempestort kull, det største på mange år: 45 elevar!! Då måtte eg berre fnise litt inni meg. 45 elevar... Dei måtte til og med dele dei i to grupper! Luksus for oss, tenkte eg. På Kviltorp er den minste klassen så vidt eg veit på 42? Eller noko der omkring. Og det er eit veldig lite kull! Jørgen sin klasse er på 29 elevar og er i ei gruppe heile tida, om eg har forstått rett.

Jørgen var forresten med på bibelskulen i dag, for frisk til å vere heime og for pjusk til å gå på skulen, i alle fall skulen sin. Han hadde det som plommen i egget der han sat på bakerste benk med DS og PC. Ingen begrensning på tida, noko han ikkje sørga over. Pussig.

No har mesterkokken i heimen trylla fram middag med biff og fløtegratinerte potetar, så no skal vi nyte (s)ein romantisk middag før natta kjem for alvor!
Ha ei velsigna natt!

mandag 29. august 2011

Innrømmer det glatt!

Jepp, eg er hekta. Nytt innlegg kvar dag, kva er dette for noko? Nyt det så lenge det varer, folkens, brukar ikkje slikt å dabbe av etter eit par veker eller der omkring? Time will show!

Jørgen og pappa vart heime i dag. "I e litt sånn rar å svimmel i hodet mitt" sa Jørgen. Kanskje greit å sleppe skulen då. Forresten har vi hatt familiens første krangel fordi dei ikkje fekk lov å vaske opp. Ja, du las rett, dei ville vaske opp, men fekk ikkje lov. Det vil sei, Jørgen ville vaske opp, men eg hadde lovt at Anna skulle få gjere det. Løna er nemleg 5,- kr og Jørgen er litt desperat for det "kommer jo ikke en eneste barnevakt forbi her jo!!" - som då er den måten dei har fått pengar på før, å vere snille når dei har barnevakt. Ja, vi har forresten krangla før, om de lurte på det, men aldri fordi dei ikkje har fått vaske opp...

I dag har mellom anna vi lært at Adam er eit bilete på Jesus. Ja, har vel forsåvidt visst før at det har ein samanheng, men.. Det som var nytt for meg var at på same måte som Gud, då Adam sov tungt, tok eit ribbein ut av sida hans for å bygge Eva, hans like og hjelpar, likeins kom det vatn og blod ut av sida til Jesus då Han hadde døydd. Blod som kjøpte fri bruda Hans. Puh! Vanskeleg å skrive på ein forståeleg og (forholdsvis) kort måte! He he...

Plana for kvelden er: å kome tidleg til sengs.  - igjen... Jo fleire gonger ein prøvar, jo fleire gonger blir det suksess! Ein annan sak er at tittelen på blogen her var eit resultat av desperat hjernevridning den kvelden eg oppretta han. Den tittelen står nok i fare for å få eit heller kort liv! Ikkje bli sjokkert om det plutseleg dukkar opp ein revidert tittel! :-) No er det kaffe og hermetiske pærer (- ja, ikkje heimelaga då!) før det er sengetid.

søndag 28. august 2011

Må berre beklage, ser at blogen forutset at ein har konto (no har eg alt gløymt kva slags konto det er...), eg har ikkje hatt som mål å lure nokon inn i noko de ikkje vil vere med på. Men men. Det er sjølvsagt fortsatt frivillig å lage konto og vere med! Eg hadde tydelegvis ein konto frå før, for eg fekk ikkje beskjed om å opprette ein då eg kom på at dette var ein lugom plass å ha blog.

I dag har vi altså vorte presentert for menigheten (vanskeleg ord dette, har liksom ikkje noko godt nynorsk ord!) i KF Bergen. Det var fort gjort, namn og kvar vi kjem frå, dei ba for oss og så fekk forsamlinga oppfordring om å be for oss gjennom året. Veldig godt å vite at vi har mange forbedarar, det kan ikkje bli for mange.

Anna sette seg forresten rett ned innanfor døra til salen då ho kom til KF i dag. Der sat ho og nytte lovsangen (øving før gudstenesten begynte) lenge, før ho etter kvart begynte å danse, eller i alle fall svinge seg rundt til musikken. Det var tydeleg at det fall i smak!

Det var innsetjing av ny eldste i dag òg, Håkon, veldig godt å vere med på. Fantastisk å få vere vitne til at dei som er og har vore leiarar før omslutta han og kona Eva i bøn. Det var ein omsorg og varme som rørte fleire enn dei som sto der framme. Alle i salen var med og omslutta dei og løfta dei fram for Herren på ein måte som er vanskeleg å beskrive. Det rørte i alle fall meg djupt i hjartet.

Terje Dahle var med, han hadde god og jordnær undervisning om kven vi er i Kristus, at vi må vere livsnære og jordnære samtidig som vi er sett i himmelen hos Gud. Gud har sendt sin Heilage Ande til jorda gjennom oss, difor kan ikkje vi halde det for oss sjølv, vi må ut og dele det vi får frå Gud med menneska rundt oss! Vi må vere tilstade og skape samfunnsendring slik Hans Nielsen Hauge gjorde. Vi må vere villige til å ta korset opp, og forklaringa Terje ga på det er den beste eg har høyrt: Når Guds vilje går i kryss med vår vilje så velger vi Guds vilje. Eg er jo ein person som er god på bilder og fakter, så då Terje illustrerte det med å vise med hendene at Guds vilje går vertikalt og vår vilje går horisontalt (=danna eit "kors".) så sit det som spikra i knollen min! :-)

Etter gudstenesten var vi inviterte på middag til Elise og Marius, vener av Malene og Kjetil. Det var kjekt! Ungane kosa seg med høner og kalkun, minihamster og motorisert ola-bil! Ein kjekk søndag! At alle ungane faktisk åt noko av middagen kan vel strengt tatt bidra ganske mykje til at eg opplevde søndagen som ein kjekk dag. Dessutan meinte Elise og Marius at ungane våre var velopdragne!! Dei sat fint attmed bordet, ja, men eg er litt usikker på om det var fordi dei var usikre og sjenerte på ein ny plass eller om det er oppdragelsen som er god... Sikkert det siste. Godt å sjå at ungane kan oppføre seg når vi er på besøk!

No har Jørgen 38,7 i temp, så det spøker for skuledagen hans og for ein av oss vaksne. Slik er det, men vi reknar med at det gje seg relativt raskt! Gud er god og har ei plan med dette òg...
Ja, der er tidspunktet endra. Bergen er visst ikkje i søramerika-eit-eller-anna-tidssone....
Og ja, klokka er faktisk 01.57... Dessverre...

lørdag 27. august 2011

Ai ai ai...

He he... Det er ikkje lett når ein skal late som om ein kan ting og tang. :-P No har eg brukt litt tid på å forstå kvifor det har vore så laber interesse for å lese bloggen. Ikkje at eg skal skryte på meg at det blir noko betre no, men no har eg i alle fall gjort eit ærleg forsøk på å få det til! Tydelegvis er dette meir komplisert enn eg har begrep om. Enten det, eller så er eg berre mindre bevandra i slike ting enn det eg har lyst til å tru. Sannsynlegvis det siste.

I går hadde eg mi første "vanlege" vakt på Lunge 3 på Haukeland. Heldigvis var det roleg og eg fekk tid til å rote rundt inne i journalsystemet for å gjere meg kjent. Eg er imponert over kor brukarvenleg det er! Eg har aldri vore inne i systemet før, men greide både å skrive notat, finne blodprøvesvar og å bestille blodprøver, i tillegg til å flytte over ein pasient til ei anna avdeling. No flytta eg rett nok over feil pasient først, men... Ny vakt i kveld og nye sjanser til å gjere feil - eller: å lære noko, heiter det vel!

Hans Arne var på Race i går, ein klubb for 5.-7. klasse i Kristent Fellesskap (KF). Han kosa seg stort og då Per Edvin kom inn for å hente han sat han på eit bord saman med tre jenter. For at han skulle sleppe å vere der heilt åleine første gongen tok PE med seg Jørgen og Anna òg. Dei vart plasserte på eit leikerom i ein annan del av huset. Anna lurte veldig på kva pappan gjorde der då han stakk hovudet inn døra for å sjå korleis det gjekk... Ei god løysing syntes pappan, han sat i gangen og fekk med seg ungdomsmøtet!

Hans Arne er invitert i bursdag i dag, invitasjonen kom i går og selskapet er i dag. Omtrent like lang varsel som i Molde, med andre ord. GPS på mobilen er fortsatt veldig grei å ha... I morgon er vi inviterte til middag til Marius og ... ja, det var namnet hennar då? Malene, kan du hjelpe? Men først er det gudstjeneste i KF med presentasjon av bibelskuleelevane. Det betyr at vi må vere tidleg ute til gudstjenesten det! Hmm...

PE fekk ei melding på mobilen i dag der det sto at Ottar hadde fått ei pengegåve til oss! Tusen takk til den det er, Gud vil velsigne rikeleg attende!

Men no er det middag, snille, gode PE lagar mat til meg før eg må på arbeid! <3
Forresten er det eit eller anna rart med tidspunkta som står når eg legg ut eit innlegg, klokka er fx 13.45 no...
God helg fortsatt, og Guds rike signing over dagane!

torsdag 25. august 2011

Heisan!


Tida flyg og vi har no begynt på skule alle fem her i heimen i Storetveitvegen på Wergeland i Bergen.

Vi har som sagt brukt mykje av tida før skulestart på å kome i orden. Vi har henta både sofa som ungane ikkje treng å vere redd for å rote i (eller var det mora som var redd for det???) og som følast som om den søkk eitt hakk lenger ned for kvar gong vi set oss i han. Spisebord som er kjempeflott og stort og tungt (…veldig tungt når trapp nr 3 sto for tur…) har vi kjøpt, seng med skrivepult til Anna som er kjempestolt og til slutt ein godt brukt sykkel til meg for å skysse meg til og frå Haukeland når eg skal på arbeid. - Nei, det er ikkje motor på sykkelen, derimot er det eit sete som er litt for høgt og fastrusta, eit framdekk som er punktert og ein bremsekloss som ligg og bremsar det meste av tida... Alt dette til den nette pris av 3200,- kr på finn.no inkludert fraktfri henting. Av oss. OVI kart og GPS på Nokiaen er kjekt å ha!

IKEA er kjekt å ha det òg. Atskillig mykje kjekkare utan ungar, men kjekt uansett. Der har vi kjøpt hyller til klede og lego, bestikkdings til kjøkkenskuffa, 2 stk klestørkestativ (ja, for tørketrommel treng vi sjølvsagt ikkje med tre ungar.) og ekstra klesklyper (for å henge opp alt som vi ikkje treng å ha i tørketrommelen som vi ikkje treng.) og…..tja….det var i alle fall veldig viktige ting vi kjøpte då vi kjøpte det! ;-) Rart kor mykje ein eigentleg treng når ein finn det i butikkane i grunn. Krokar har vi forresten kjøpt òg, på den butikken som ikkje heiter Lefdal, men Clas Ohlson? Eller noko i den duren. Rett attmed IKEA du veit, inne på det senteret... Åsane Storsenter? Lat oss kalle det for det.

Ungane var eit par gonger på skulen for å sjå før dei begynte der på måndag. Dei konkluderte med at det var liten uteplass, men at det blir større når dei får ferdig turnbassenget som forresten blir mindre enn Kviltorp Skole sitt turnbasseng. Eg visste ikkje at det var turnbasseng på Kviltorp ein gong. Er det det? Eg var liksom med i FAU førre skuleår, he he… ;-S FAU står forresten for ”ForeldreArbeidsUtvalg”. Trur eg.

Vi har òg lært oss vegen frå skulen til ungane og bort til skulen vår i Kristent Fellesskap sitt bygg i Møllendalsbakken 6. Det er i bunn og grunn rett ned gjennom ein gravplass og rett opp att på andre sida av ei lita elv. Tek om lag 12 min ”effektiv gange” for ungar, eller 45-50 min i reell tidsbruk når ungar går utan vaksne… Ære være ungar og deira fantastiske evne til å finne interessante ting å studere! I alle fall når eg slepp å stå og vente på dei 10 m lenger framme. Passar i grunn perfekt i og med at dei sluttar på skulen kl 13.15 medan vi er ferdige kl 14.00.

I nærmiljøet vårt har vi greidd å finne ut at vi bor 2 etg over ein pizza-restaurant (hadde vel vore relativt mistenkeleg om vi ikkje hadde funne ut det enno…), det er 100 m til Rema og 4 min å gå til NRK-bygget og Kristkirken. På kjøreturen herifrå til Haukeland (ca 8 min) kjører vi forbi omtrent 10 butikkar med eksotisk mat og kinarestaurantar. Det er dessutan to bensinstasjonar innan 1 km og det næraste kjøpesenteret er rett attmed bensinstasjonen som er lengst vekke, altså 1 km unna. Kortare enn til Roseby i Molde og fleire butikkar. Trur eg. Der er det forresten sal no, passar glimrande, sikkert avslutta til vi får lånet utbetalt frå lånekassa. Kanskje ein fordel det? Bortsett frå den vinterdressen som Anna skulle hatt… Og regnkleda til Jørgen og støvlar til Hans Arne og… Kva var det no… Støvlar til meg var det, ja. Om eg kan finne støvlar med høge hæler då!

No må eg slutte av for vi har fått streng beskjed av fungerande rektor Norleif på bibelskulen om at nok søvn er veldig viktig for å leve eit godt liv og greie å følgje med i undervisninga. I tillegg til eit godt kosthald og å ta vare på kroppen (=trene??) er visst det grunnlaget for det meste. Så du har visst hatt rett heile tida du, Håkon-Inge! ;-) Må berre til slutt sei at Hans Arne feira bursdagen sin med grilling på Sotra hos rektoren saman med bibelskuleklassen. Han kosa seg og fekk lego-romferge (modell av Discovery-romferga om eg forsto det rett.) og ”Biler 2-lego”. Veldig vellykka. Jepp, då får vi ta resten ein annan gong.

Dette er altså skrevet i kveld, men blir ikkje lagt ut før i morgon 25. august, vi har visst problem med tilgangen på internett… Fint. Får ikkje dokumentert at eg er ferdig kl 22.55 ein gong! Good night! ;-)

mandag 22. august 2011

Heisan!

Tenkte at dette er ein grei måte å spre informasjon på. Tanken er etter kvart å skrive litt om det som skjer her i urbane Bergen. Til no har vi hatt fire (4) turar til IKEA på ei veke og handla som gale på Finn.no... Tre ungar har starta på bergensk skule og vi startar i morgon. Grundigare oppdatering kjem! Lovar!! ;-)